На Харківщині ексгумували понад шістсот тіл загиблих мешканців деокупованих територій

13.11.2022 13:20   -
Новини Харкова: ексгумовано понад шістсот тіл загиблих на деокупованих територіях

Всього з 7 вересня на деокупованих територіях Харківської області поліцією виявлено 651 тіл громадян, з яких 258 жінки, 343 чоловіка, 20 дітей та 30 неідентифікованих осіб. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на начальника Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова.

Зокрема у Куп‘янському районі 11 листопала було ексгумовано двох вбитих, загалом за останній тиждень  7 тіл – усі загинули під час окупації від обстрілів російських військовослужбовців.

Наприклад, 16-річний підліток з Куп’янську у вересні пішов гуляти з друзями та потрапив під обстріл, загинув. Ще одна історія – 50-річний мешканець села Кучерівка після обстрілів вийшов забити вікна свого будинку, але почався ще один обстріл – і чоловік загинув.

Слідчі продовжують розслідувати воєнні злочини у режимі 24/7 – збір доказів, допити свідків, потерпілих, призначення експертиз, ідентифікація загиблих та багато іншого – все це складові розслідувань, які ляжуть в основу репарацій, міжнародних судів та майбутнього України.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що підлітки підірвалися на боєприпасі — поліція встановлює обставини трагедії у Харкові (фото).