На Харківщині чоловік хотів «купити» довідку переселенця за 5 тисяч гривень

27.07.2022 17:30   -
Новини Харківщини: Чоловік пропонував хабар за довідку переселенця

37-річному мешканцю м. Первомайський повідомлено про підозру за фактом пропозиції надати неправомірну вигоду службовій особі. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

За даними слідства, у липні 2022 року чоловік звернувся до Біляївської сільської ради, щоб отримати довідку про взяття його на облік як внутрішньо переміщеної особи та в подальшому щомісячно отримувати передбачену законодавством грошову допомогу. Однак у чоловіка не було відмітки про реєстрацію місця проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої ним здійснено внутрішнє переміщення. Заявнику в отриманні довідки відмовили через відсутність підстав для її видачі.

Отримавши відмову, чоловік вирішив піти іншим шляхом. За декілька днів він знову прийшов до заступника голови сільської ради та поклав йому на стіл 5 000 грн, щоб усе ж таки отримати довідку переселенця.

Однак посадовець відразу повідомив правоохоронців про факт пропозиції та спроби надати йому неправомірну вигоду.

26 липня за процесуального керівництва прокурорів Первомайського відділу Лозівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 37-річному чоловіку за фактом пропозиції надати неправомірну вигоду службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України).

Раніше ми повідомляли про те, що на Харківщині «чорні лісоруби» вирубали дерев на 200 тисяч гривень.