На Харківщині бізнесмен завозив товари під виглядом гуманітарної допомоги

12.10.2022 17:06   -
Новини Харківщини: Бізнесмен завозив товари під виглядом гуманітарної допомоги

Ділок, який завозив в Україну іноземні товари під виглядом «гуманітарки», недоплатив до українського бюджету майже 7 млн гривень. Про це повідомляють Харьковские известия.

Під час досудового розслідування встановлено, що 62-річний мешканець смт Високий Харківського району заснував благодійний фонд. «Благодійник» самостійно закупляв в Європі одяг, продукти, будівельні матеріали. Товар проводив по товаро-супроводжувальним документам як гумдопомогу від компанії однієї з європейських країн і таким чином ухилявся від оподаткування.

Натомість в іноземній компанії будь-яке співробітництво з бізнесменом вже заперечили.

Відповідно до висновку судово-економічної експертизи, 62-річний чоловік недоплатив до українського бюджету майже 7 млн гривень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та оголошення чоловіка у розшук. Керівнику благодійного фонду заочно повідомлено про підозру за фактом умисного ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до Державного бюджету України коштів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).