На Харківщині бабуся виховувала онуку палицею

22.07.2022 18:36   -
Новини Харкова: Бабуся била онуку палицею та поселила з козами

На Харківщині поліцейські притягнули до відповідальності 52-річну опікунку за невиконання обов’язків щодо виховання дитини та вчинення домашнього насильства. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Родина перебуває на обліку як сім’я, що опинилась у складних життєвих обставинах. 52-річна жителька м. Люботин є опікуном 15-річної онуки та виховує її самостійно, батьки дівчини позбавлені батьківських прав.

22 липня під час перевірки поліцейські виявили, що в помешканні, де проживає дівчинка, жінка тримає кіз. Крім того, зі слів неповнолітньої, бабуся виховує її зі застосуванням фізичної сили і часто б’є палицею.

Щодо опікунки поліцейські склали протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст.173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) та ст.184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше ми повідомляли, що під Харковом п’яна матір морила голодом своїх дітей.