Минулої доби до лікарень Харкова надійшло понад 450 осіб

25.02.2022 12:20   -
24 лютого до лікарень Харкова надійшло 454 особи

454 особи у невідкладному стані надійшли до лікувальних закладів міста Харкова за минулу добу, 24 лютого. Про це сьогодні, 25 лютого, повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Вона зазначила, що станом на ранок 25 лютого у міських медустановах всього перебуває 2360 осіб. Минулої доби до міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги надійшло 47 осіб, вісім з них – військові, решта – цивільні. Серед пацієнтів також перебувають дві дитини – дівчинка з Куп’янська та хлопчик із Чугуєва. Стан обох – тяжкий. Крім того, чотири особи надійшли до міської клінічної багатопрофільної лікарні №17. Серед них – двоє військових (один був переведений до шпиталю) та один поліцейський (йому надали амбулаторну допомогу).

Віце-мер повідомила, що наразі всі лікарні міста працюють у посиленому режимі. Крім того, лікарі надають медичну допомогу на станціях метрополітену. Медустанови повністю забезпечені необхідними медикаментами та киснем. Також з 8:00 до 16:00 здійснюється прийом черговими бригадами у міських поліклініках. При цьому стоматологи надають лише ургентну допомогу без планових прийомів.

За словами заступника міського голови, дитяче харчування розвозиться за планом. Також буде організовано постачання їжі на станції метрополітену, де перебуває багато дітей.