Мешканки Харкова обдурювали людей під виглядом сайту «OLX» (фото)

07.03.2023 10:18   -
Мешканки Харкова обдурювали людей під виглядом сайту «OLX» (фото)

Харків’янки надсилали фішингові повідомлення під виглядом платформи сайту продажу товарів «OLX» та заволоділи грошовими коштами потерпілих. Про це повідомляють Харьковские известия.

Організував злочинну діяльність угруповання 34-річний мешканець Івано-Франківської області та залучив ще чотирьох співучасників, а саме:

  • 34- і 69-річних харків’янок,
  • 19-річну мешканку Черкаської області та 58-річного батька.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

3 березня під час санкціонованих обшуків в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України у Харківській, Черкаській, Івано-Франківській областях у фігурантів вилучили 14 мобільних телефонів, ноутбуки, планшети, системні блоки, вайфай роутери, банківські картки, 6 сім-банків на 192 картки, сім-банк на 240 карток, понад 3200 сім-карток стартових пакетів різних операторів зв’язку та інше.

Встановлено, що зловмисники створювали фішингові повідомлення під виглядом платформи сайту «OLX» та шляхом використання інформаційних технологій, а саме переказу грошових коштів на банківські картки, заволодівали грошовими коштами громадян.

Наразі поліція перевіряє фігурантів на причетність до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень на території Харкова, області та інших регіонів України.

ОСТАННІ НОВИНИ