Мешканець Харківщини «зливав» окупантам проукраїнськи налаштованих односельчан

21.02.2023 17:24   -
Житель Харківщини «зливав» окупантам проукраїнських громадян

Під час окупації села Осиново Куп’янського району місцевий мешканець активно закликав односельчан підтримувати дії та рішення рф. Про це повідомляють Харьковские известия.

Крім того, 47-річний чоловік казав місцевим мешканцям, що «всех детей нациков надо уничтожить» та вихваляв росіян за те, що вони платять велику зарплату.

Колаборант допомагав окупантам виявляти серед місцевих мешканців тих, які мають проукраїнські погляди, в тому числі бійців АТО, ООС. Наприкінці березня 2022 року чоловік разом зі співробітниками «Специального отряда быстрого реагирования РФ» приїхав до квартири учасника АТО та брав участь у проведенні незаконного обшуку із вилученням військового обмундирування.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також встановлено, що ще на початку окупації села колаборант добровільно надав російським військовим помешкання для періодичного проживання.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 47-річному чоловіку за фактом публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

ОСТАННІ НОВИНИ