Коригувальниця ракетних ударів по Харкову проведе за ґратами 15 років — СБУ

15.03.2023 14:30   -
Коригувальниця ракетних ударів по Харкову сяде на 15 років — СБУ

СБУ зібрала беззаперечні докази вини ще однієї ворожої поплічниці, яка проводила розвідувально-підривну діяльність проти України в умовах війни. Про це повідомляють Харьковские известия.

Зрадницею виявилася посадовиця одного з державних підприємств Харкова, яку на початку повномасштабного вторгнення завербували представники російської спецслужби.

За вказівкою рф у період з 25 лютого до 9 березня 2022 року жінка збирала розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони на території Харківського регіону.

Також вона передавала окупантам координати місць масового перебування людей, у тому числі пунктів видачі гуманітарної допомоги в обласному центрі.

Геолокації цивільних об’єктів потрібні були окупантам для проведення ракетно-артилерійських обстрілів по інфраструктурі. Таким чином агресор намагався залякувати громадян та поширювати панічні настрої серед мирних жителів.

Після ворожих повітряних атак зловмисниця виходила на місцевість для корегування повторних ударів.

Співробітники СБУ затримали зрадницю у березні 2022 року під час виконання нею розвідувального завдання.

За матеріалами Служби безпеки, суд призначив жінці 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За даними слідства, вона контактувала з російською спецслужбою через «зв’язкових». Ними виявились двоє російських військових. Одного з них вже ліквідували ЗСУ на східному фронті. Інший – мобілізований до окупаційних угруповань зс рф мешканець тимчасово окупованого Донецька.

Саме їм у месенджері Телеграм зловмисниця «скидувала» фото українських об’єктів з прив’язкою до місцевості і власними коментарями.

Під час обшуків у затриманої виявили мобільний телефон, який вона використовувала для листування з росіянами.

На підставі зібраних доказів суд визнав її винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

ОСТАННІ НОВИНИ