Колаборанти в освіті Харківщини: відкрито 12 справ

31.10.2022 16:12   -
Новини Харкова: Колаборанти в освіті Харківщини - відкрито 12 справ

Освітні колаборанти в Харківській області забороняли українську мову, знищували та спалювали українські підручники в школах. Більшість вже отримали підозри від правоохоронних органів. Про це повідомляють Харьковские известия.

Адепти «руського мира» з приходом окупантів так захопилися впровадженням стандартів російської освіти, що не гребували нічим. Зокрема, зруйнували експонати в музеї українознавства в школі міста Ізюм та записали у російські діячі Тараса Шевченка.

Усього на даний момент відкрито 12 справ. Серед фігурантів — освітянка з Борової, яка організовувала навчання за російськими програмами, та вчителька англійської мови з села Бабенково, яка під час окупації стала в.о. директора школи, організувала видачу дітям російських підручників, і, звісно, отримувала зарплатню в російських рублях.

Випадки освітнього колаборанства були зафіксовані слідчими в таких населених пунктах області, як Ізюм, Куп’янськ, Балаклія, Борова, Вовчанськ, Хотімля, Яковенково, Грушівка, Бабенково, Великий Бурлук, Малий Бурлук.

Деякі з цих колаборантів встигли втекти з області разом з окупантами, інші вже отримують підозри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох експоліціянтів з Вовчанська підозрюють у держзраді