Харківський суддя арештував корпоративні права шістьох росіян

16.02.2023 17:20   -
На Харківщині арештували корпоративні права шістьох росіян

Харківський районний суд арештував корпоративні права підприємств на суму понад 1,2 мільйона гривень. Про це повідомляють Харьковские известия.

Мова йде про підприємства, розташовані у Харківському районі та Дергачівській громаді, з різними видами діяльності: оптова торгівля фармацевтичними товарами, добування природного газу тощо. Серед засновників вказаних компаній — шість громадян росії.

Ці підприємства перераховують отримані за результатами фінансово-господарської діяльності прибутки на рахунки російських компаній, які в свою чергу сплачують податки до російського бюджету, фінансуючи війну в Україні.

10 лютого 2023 року суддя Київського районного суду м. Харкова задовольнив клопотання прокурора окружної прокуратури та наклав арешт на корпоративні права росіян на загальну суму майже 1,2 млн гривень.

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом планування, підготовки, розв’язування та ведення агресивної війни та за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 437, ч. 2 ст. 438 КК України).

Вживаються заходи щодо передачі корпоративних прав до АРМА.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.