Харківські поліцейські скерували справу до суду щодо учасників ОЗГ, які грабували людей похилого віку

06.08.2022 14:19   -
На Харківщині викрили злочинне угруповання телефонних шахраїв

За даними слідства, фігуранти телефонували переважно літнім людям та повідомляли, що їхні близькі потрапили до лікарні, тому терміново необхідні гроші на лікування. Повiдомляють “Харьковские известия” з посиланням на ГУНП.

Організував таку діяльність утриманець Маріупольського слідчого ізолятора. Залучив до злочинної діяльності осіб, які також знаходяться в СІЗО, та раніше засуджених. Останні організовували процес передачі готівки кур’єрам та особисто отримували гроші від потерпілих.

У лютому 2022 року діяльність зловмисників припинили оперативники управління стратегічних розслідувань в Харківській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. Тоді поліцейські затримали двох фігурантів. Вони як раз отримали від 90-річної жінки на «лікування» родича понад 1000 доларів США та 64 000 гривень.

Загалом під час слідства оперативники та слідчі встановили причетність зловмисників до вчинення 6 фактів заволодіння грошовими коштами на суму майже 700 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт стосовно учасників міжрегіональної організованої злочинної групи за погодженням з Харківською обласною прокуратурою скеровано до суду. Їх обвинувачують у скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

За скоєне може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що харківські поліцейські минулої доби відреагували на 1216 повідомлень про правопорушення.