Харківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який ошукав двох жінок на майже 60 тисяч гривень

30.07.2022 11:28   -
Під Харковом дві жінки стали жертвами шахрая

Золоті каблучки, годинники, гроші… Під Харковом шахрай пограбував двох жінок, діючи за схемою “ваш родич потрапив у біду”. Повідомляють “Харьковские известия” з посиланням на ГУНП.

В ході досудового розслідування встановлено, що 82-річній мешканці міста Лозова 01 червня близько 10:30 зателефонувала на стаціонарний телефон невідомий. Жінці повідомили, що її онука потрапила в дорожньо-транспортну пригоду та отримала численні тілесні ушкодження. Для лікування необхідні гроші. Їх можна передати знайомому, який прийде до жінки додому. Через півгодини до пенсіонерки прийшов чоловік, якому вона передала 30 тисяч гривень.

Наступного дня близько 10:00 на мобільний телефон 55-річної лозівчанки також зателефонували шахраї. Їй повідомили, що в аварію потрапила її донька та на лікування потрібні кошти. За грошима приїде помічник слідчого. Жінка віддала незнайомцю 10 тисяч гривень та золоті вироби.

Працівники поліції встановили особу зловмисника. Ним виявися раніше судимий 49-річний мешканець міста.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Харківщині зловмисниця вкрала золотий ланцюжок з непритомного чоловіка.