Харків’янина викрили у виготовленні українського паспорту російському диверсанту

26.08.2022 14:30   -
Новини Харкова: Український паспорт для російського диверсанта за хабар

41-річний харків’янин пообіцяв зробити український паспорт громадянину рф, який хотів провести підривну діяльність на шкоду суверенітету України. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що у лютому 2022 року росіянин зустрівся з 41-річним харків’янином з метою отримання паспорта громадянина України з пропискою у м. Донецьк.

Харків’янин, який у минулому працював податківцем у Донецьку, повідомив, що він зможе вплинути через свої «зв’язки» на осіб, уповноважених на прийняття рішень щодо виготовлення та видачі паспорту.

Чоловік зазначив, що вказана «послуга» для громадянина сусідньої держави буде коштувати 4000 доларів США, на що той погодився. Згодом росіянин надав фотокартки та гроші у сумі 3000 доларів США і повідомив, що другу частину суми передасть згодом.

Пізніше ділок подзвонив своєму клієнту та сказав, що паспорт буде готовий через декілька днів і що він очікує на другу частину суми, яку росіянин має віддати при зустрічі.

28 липня при передачі паспорта харків’янина було викрито у м. Жовті Води Дніпропетровської області та у подальшому повідомлено про підозру.

Шевченківською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 41-річного харків’янина за фактом прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли про те, що у Харкові затримали громадянку рф, яка зарізала свого співмешканця.