Харків’янина підозрюють у незаконній реєстрації права власності на комунальне майно

30.10.2022 12:00   -
Новини Харкова: чоловiка підозрюють у незаконній реєстрації права власності на майно

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру чоловіку за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Повідомляють Харьковские известия з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні 2020 року приватний нотаріус без наявності відповідних законних правовстановлюючих документів зареєстрував за харків’янином право власності на підвальні приміщення по вул. Чернишевській, які належать територіальній громаді міста Харкова.

Псевдовласник використав завідомо підроблені документи задля того, щоб отримати вказане нерухоме майно.

Площа приміщень складає майже 270 кв. м, вартість – близько 2 млн гривень.

Читайте також: правоохоронці Харківщини відреагували на 1337 звернень від громадян.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводить СВ Харківського районного управління № 1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Читайте також: на Харківщині поліцейські вилучили наркотичні засоби у жителя Чугуївського району.

Як повідомлялось раніше, у серпні Київською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо приватного нотаріуса за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави, та 40-річного харків’янина — за фактом пособництва у вказаному злочині (ч. 3 ст. 365-2 КК України, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що на Харківщині поліція виявила факт неналежного виконання батьківських обов’язків.