Харків’янина, який «здавав» позиції української ППО, засудили на 5 років (фото)

01.05.2023 17:16   -
Харків'янина, який здавав позиції української ППО, засудили на 5 років

Служба безпеки України довела вину 53-річного мешканця Салтівського житлового масиву Харкова. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що влітку 2022 року зловмисник викладав у соцмережах інформацію про позиції протиповітряної оборони ЗСУ на території Харкова.

Підрозділи Сил оборони прикривали місто від масованого обстрілу, коли майже щоночі обстрілювали Харків балістичними і крилатими ракетами.

Після того, як зловмисник опублікував заборонену інформацію, ці «розкриті» позиції української ППО п’ять разів піддавалися прицільним обстрілам з рф.

До того ж, СБУ встановила, що зловмисник має ракетну військово-облікову спеціальність. Наприкінці 80-х років він проходив військову службу у зенітно-ракетній бригаді на території білорусії.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України). Згідно з рішенням суду зловмиснику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ