Керівницю окупаційної адміністрації в Харківській області засудили на 5 років

28.02.2023 16:50   -
Керівницю окупаційної адміністрації на Харківщині засудили на 5 років

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини 44-річної мешканки Ізюмського району Харківської області, яка співпрацювала з російськими окупантами. Про це повідомляють Харьковские известия.

Колаборанткою виявилася колишня очільниця створеного росіянами “Савинского территориального отдела Изюмской военно-гражданской администрации”. До війни вона працювала у місцевому будинку культури.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали зловмисницю в середині грудня під час стабілізаційних заходів на деокупованих територіях Харківської області.

За матеріалами судового розгляду, у червні 2022 року жінка зайняла посаду так званого “помощника начальника отдела с. Морозовка” в окупаційній адміністрації. На цій посаді вона збирала для окупантів списки та паспортні дані місцевих мешканців.

У серпні поплічниця окупантів пішла на підвищення і стала «начальником Савинского териториального отдела Изюмской ВГА». Очоливши відділ, жінка безпосередньо брала участь в нарадах керівників відділів окупаційної влади та займалась оформленням працівників, які були готові співпрацювати з ворогом.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

На підставі зібраних СБУ доказів жінку визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив її до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування строком на 10 років, та з конфіскацією усього належного їй майна.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

ОСТАННІ НОВИНИ