Керівницю апарату Харківської ОВА підозрюють в оборудках на гуманітарці

14.02.2024 12:46   -
Керівницю апарату ХОВА підозрюють в оборудках на гуманітарці

НАБУ і САП викрили заволодіння 15,2 млн грн при закупівлі Харківською ОВА 235 тонн харчових продуктів для гуманітарних потреб. Про це повідомляє Iнфосiтi.

Слідчі встановили, що у березні 2022 року керівниця апарату Харківської ОВА та директорка приватного товариства уклали тристоронній договір між Харківською ОВА, АТ «Укрзалізниця» та згаданим ТОВ на постачання курятини для безоплатної роздачі населенню в прифронтових областях та на деокупованих територіях.

Надалі посадовиця ХОВА у змові зі службовими особами ТОВ підробила документи про нібито отримання 235 тонн продукції від постачальника, що стало підставою для перерахування на його рахунки «Укрзалізницею» понад 15 млн грн. Втім, оплачену продукцію так і не поставили.

Серед підозрюваних:
–  керівниця апарату Харківської ОВА;
–  директорка ТОВ та її заступник;
–  директор регіонального управління ТОВ.

У Харківській ОВА факт укладання договора підтверджують, втім не згодні, що продукцію не поставили.

“Важливо зазначити, що за вказаним договором продукція була поставлена в повному обсязі та в межах дії договору, та передана за призначенням населенню Харківщини.


Факт повної поставки та виконання умов договору підтверджують висновки державного аудиту за 2022 рік”, – ідеться в офіційному повідомлені ХОВА.

Тим часом стало відомо, що керівницю апарату ХОВА, яку підозрює НАБУ, звільнили.

“Вікторія Белявцева була звільнена за згодою сторін 13 лютого. Підстава – написання заяви на звільнення”, – повідомила МГ “Об’єктив” прессекретарка начальника ХОВА Олега Синєгубова Олена Шаповал.

Шаповал також уточнила, що заяву на звільнення Белявцева написала ще два тижні тому, 5 лютого, а до 13 лютого перебувала у відпустці.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ