Харків зазнав масованого удару “Градами”: є загиблі (відео 18+)

28.02.2022 14:10   -
Харків обстріляли "Градами": є загиблі (відео) 28.02.2022

Сьогодні, 28 лютого, Харків зазнав масованого удару “Градами” зі сторони російських окупантів. Ворог гатив по різним районам міста, під обстріл потрапили житлові масиви та мирні мешканці, повідомляють “Харьковские известия”.

Так, обстріл спричинив пожежу на вул. Великій Кільцевій, 130 в мікрорайоні Горизонт міста Харкова. В результаті обстрілу горіло 5 легкових автівок у дворі поблизу багатоповерхівки. Постраждало 2 особи, 1 чоловік загинул.

Декілька снарядів упало в Шевченківському районі міста. Свідки повідомляють про постраждалу жінку на вул. Клочківській. Жінці відірвало обидві ноги. Снаряд влучив також у верхній етаж дома по вул. Клочківській, 197.

Також під обстріл попали люди у провулку 23 Серпня. Загинуло двоє чоловіків, є поранені.

Ще одна мирна мешканка загинула від прямого потрапляння снаряда у власній квартирі на 11 поверсі будинка 50 по вул. Балакирева.

“У Харкові сьогодні пекельніше, ніж вчора. Тут на фото снаряд потрапив у кухонне вікно, жінці відірвало ногу, померла в лікарні”, – зазначила Генпрокурор Ірина Венедиктова.

За офіційною інформацією, станом на зараз під обстрілами загинуло троє мирних жителів, 14 зазнали поранень.

Масовані обстріли також були зафіксовані на Салтівці. Декілька снарядів впало на вул. Механізаторській, біля магазину АТБ. Дивом, ніхто з людей не постраждав. Один зі снарядів влучив в дах Салтівського трамвайоного депо. Від обстрілу постраждав гаражний кооператив на вул. Бучми.

Мер Харкова Ігор Терехов у коментарі УП зазначив, що ідуть обстріли по житлових кварталах.

“У нас поранені, і вбиті жителі, мирні. Жертви серед військових. Не знаю, чи це наступ, але поки ми говоримо, от знову стріляють”, – додав він.

Нагадаємо, на Харківщині російські диверсанти обстріляли мирне населення. Під час обстрілу 26 лютого у Харкові загинула жінка.

24 лютого в Чугуєві загинула дитина.