Ексзаступнику мера Куп’янська повідомили про підозру у державній зраді — СБУ

04.03.2024 15:29   -
Ексзаступника мера Куп'янська підозрюють у державній зраді

Колишньому заступникові мера Куп’янська, який під час окупації перейшов на бік ворога, СБУ оголосила підозру у державній зраді. Про це повідомляє Інфосіті.

Збираючи докази державної зради та колабораційної діяльності, служба безпеки виявила, що ексзаступник міського голови Андрій Валентинович Козуб також був діючим депутатом міської ради від партії «ОПЗЖ».

Після початку окупації Куп’янського району він отримав фейкову посаду у незаконних органах окупаційної влади та був залучений до керівництва критичною інфраструктурою та місцевими комунальними підприємствами.

В червні 2022 року він пішов на співпрацю з гауляйтером Харківської області і став виконуючим обов’язки помічника заступника голови «военно-гражданской администрации Купянского района».

Колишній заступник отримав повноваження вирішувати питання критичної інфраструктури та організовувати роботу місцевих підприємств на захопленій території.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Його фейкова юрисдикція розповсюджувалася на усі тимчасово окуповані території Харківської області, що сприяло зміцненню незаконної влади на окупованій території та переконанню місцевого населення співпрацювати з окупантами.

Напередодні деокупації колишній заступник разом з військовими рф втік з Куп’янська і зараз переховується на непідконтрольній території України.

СБУ повідомила зраднику про підозру за статтею ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Він може бути позбавлений волі на довічний строк з конфіскацією майна. Тривають дії для встановлення його місцезнаходження та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомляє ХАЦ, із 2016 року Козуб був заступником Куп’янського міського голови. Також він був членом виконкому Куп’янської міськради та депутатом Куп’янської райради (балотувався від “ОПЗЖ”).

ОСТАННІ НОВИНИ