Ексначальника УСБУ в Харківській області судитимуть за державну зраду — ДБР

20.03.2023 14:36   -
Ексначальника СБУ на Харківщині судитимуть за державну зраду

Працівники ДБР завершили досудове розслідування відносно колишнього керівника Управління СБУ в Харківській області Романа Дудіна. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що експосадовець напередодні 24 лютого 2022 року знав про високу ймовірність початку повномасштабного наступу на територію України збройних сил рф. Але замість організації роботи щодо протидії окупантам, екскерівник СБУ зайнявся саботажем.

Вважаючи, що наступ буде успішним й сподіваючись, що це буде враховано окупаційною владою рф, керівник спецслужби прикордонного регіону зайнявся підривною діяльністю проти України.

Зокрема, він організував спробу усунення Голови Харківської обласної державної (військової) адміністрації від виконання покладених на нього обов’язків. Метою цього акту було перешкодити здійсненню керівником ХОДА необхідних заходів правового режиму воєнного стану та намагання захопити державну владу в регіоні.

Також він через ЗМІ дискредитував чинну владу Харкова та області, надаючи неправдиву інформацію. Намагався паралізувати й органи безпеки регіону – для цього він перешкоджав функціонуванню єдиної системи управління сил безпеки та сил оборони.

Крім того, умисно не забезпечив виконання покладених на УСБУ в Харківській області завдань та за відсутності жодних законних підстав віддав наказ особовому складу УСБУ покинути адміністративне приміщення УСБУ та територію Харкова.

Умисно створив умови для здачі рашистам наявних на зберіганні в адміністративній будівлі УСБУ зброї, бойових припасів, засобів забезпечення бойових дій, засобів індивідуального захисту військовослужбовців.

До того ж, в умовах воєнного стану, експосадовець самовільно залишив місце несення служби без поважних причин.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Колишній керівник УСБУ в Харківській області підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби), ч. 4 ст. 402 (непокора) КК України.

Йому загрожує довічне ув’язнення. Після ознайомлення стороною захисту справа буде передана до суду.

ОСТАННІ НОВИНИ