Доньку артдиректора харківського телеканалу підозрюють у колабораціонізмі

16.03.2023 16:00   -
Доньку директора харківського телеканалу підозрюють у колабораціонізмі

Доньці колишнього артдиректора харківського телеканалу, який вже за ґратами, повідомлено про підозру у колабораціонізмі. Про це повідомляють Харьковские известия.

Нагадаємо, що колишній художник-постановник одного з харківських телеканалів виготовляв у себе вдома листівки із зображенням символіки латинської літери «Z» та прапора рф. Виготовлені макети листівок він надсилав своїй доньці, яка проживає у москві.

За даними слідства, його донька зверталась до російського політичного керівництва та пропонувала «творіння» свого батька для розповсюдження серед російських військ. Так, колаборантка звернулась до Президента рф, Міністерства оборони рф з пропозицією щодо використання та розповсюдження листівок її батька серед особового складу зс рф та незаконних збройних формувань «ЛНР», «ДНР», аби підтримати їх «бойовий дух».

Наприкінці травня 2022 року вона отримала згоду від Міноборони рф на використання на безоплатній основі вказаних листівок в рамках «информационно-разъяснительной и военно-патриотической работы с личным составом Вооруженных Сил рф».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваної у розшук.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 33-річній жінці за фактом колабораційної діяльності, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

ОСТАННІ НОВИНИ