Черговий колаборант з Балаклії потрапив до рук СБУ

15.08.2023 14:10   -
Черговий колаборант з Балаклії потрапив до рук СБУ

На Харківщині СБУ викрила чергового колаборанта. Зловмисником виявився 31-річний мешканець м. Балаклія, який адміністрував рашистам комп’ютерні системи. Про це повідомляє Інфосіті.

Чоловік до війни працював комп’ютерним спеціалістом у головному управлінні Пенсійного фонду України в Харківській області. А під час захоплення Балаклії добровільно уклав трудовий договір з керівником місцевої окупаційної адміністрації держави-агресора та погодився на фейкову посаду “специалиста эксплуатации жилищно-коммунального хозяйства”.

“З червня по вересень зловмисник фактично виконував обов’язки системного адміністратора в окупаційній адміністрації, здійснював підключення та обслуговування офісної техніки, перевірку її технічного стану, а також установку піратського програмного забезпечення на комп’ютери рашистів”, – розповів речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Після звільнення району зловмисник переховувся від правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження.

Наразі за матеріалами СБУ зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

ОСТАННІ НОВИНИ