Ботулізм у Харкові: відкрито кримінальне провадження

19.07.2022 11:09   -
Ботулізм у Харкові: відкрито кримінальне провадження

Нагадаємо, 10 липня мешканця Холодногірського району Харкова госпіталізували в реанімаційне відділення Обласної інфекційної лікарні з діагнозом ботулізм. Згідно з матеріалами перевірки відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Випадок захворювання зафіксовано у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області. За даними служби, ймовірно, ботулізм викликав непатраний в’ялений карась, якого батько постраждалого придбав на торговельному майданчику ТОВ «ТАУЕРС» по вул. Полтавський Шлях, 147.

Фахівці Держпродспоживслужби провели позапланову перевірку суб’єкта господарювання, що здійснював реалізацію зазначеної продукції. В ході перевірки виявили чисельні порушення діючого законодавства, що стало підставою для припинення торгівлі на обꞌєкті. Згідно з матеріалами перевірки відкрито кримінальне провадження.

Харків’ян закликають не купувати продукти харчування на стихійних ринках, відмовитися від вживання продуктів, що не пройшли термічну обробку, зокрема сирих яєць, карпаччо, тартара, суші, ролів, непатраної копченої чи в’яленої річкової риби тощо.