Бойовик “ДНР” катував українських військових на Харківщині — СБУ

23.02.2023 17:50   -
На Харківщині бойовик "ДНР" катував українських військових — СБУ

СБУ встановила причетність до вчинення воєнного злочину одного з ватажків “Народної міліції ДНР”, який згодом став заступником голови військово-цивільної адміністрації рашистів в м. Куп’янську. Про це повідомляють Харьковские известия.

57-річний зловмисник на прізвисько “Шаман”, який до кінця 2014 року мешкав у Харкові, з перших днів війни брав участь в окупації Харківщини разом з росіянами. Він керував одним з незаконних збройних формувань терористичної організації “ДНР”, яка була залучена керівництвом рф до ведення агресивної війни проти України.

Задокументовано, що “Шаман” жорстоко поводився з цивільним населенням на окупованій території та віддавав накази про вчинення таких дій.

У середині березня 2022 року, під час окупації с. Вільхівка у передмісті Харкова, зловмисник віддав наказ своїм підлеглим силоміць вивести цивільного місцевого мешканця з приватного будинку, де рашисти вирішили облаштувати свій штаб. За наказом “Шамана”, чоловіка перевезли до с. Веселе та незаконно позбавили волі у приміщенні Веселівської сільської ради. Там його тримали до початку травня, постійно примушуючи до безоплатної праці.

Встановлено, що інші цивільні особи, які насильно утримувалися у цій нелегальній в’язниці, також були поміщені туди за наказами “Шамана”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також задокументовано, що «Шаман» особисто бив українських військовополонених з метою отримання інформації про інших військовослужбовців та керівництва підрозділів територіальної оборони України.

За цими фактами слідчі СБУ заочно повідомили воєнному злочинцю про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни).

Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

ОСТАННІ НОВИНИ