Бюджет Харкова поповниться на понад 340 тисяч гривень

20.03.2023 16:42   -
Бюджет Харкова поповниться на 340 тисяч гривень - прокуратура

Господарський суд задовольнив стягнення з фізичної особи-підприємця коштів за користування земельною ділянкою у місті Харків. Про це повідомляють Харьковские известия.

Підставою для звернення з позовом до суду став факт незаконного використання земельної ділянки на території Немишлянського району Харкова.

Встановлено, що на земельній ділянці розташована двоповерхова нежитлова будівля загальною площею майже 400 кв. м, яка належить на праві приватної власності підприємцю.

Однак, всупереч вимогам законодавства, земля під зазначеним об’єктом нерухомості не була оформлена понад 3 роки. Таким чином, підприємець використовував земельну ділянку, яка належить Харківській міській територіальній громаді, не сплачуючи орендну плату. Цим підприємець завдав збитків на суму понад 340 тис. грн.

Саме це стало підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до суду.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Господарський суд Харківської області повністю задовольнив позовні вимоги Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова щодо стягнення з фізичної особи-підприємця безпідставно збережених коштів у вигляді орендної плати за користування земельною ділянкою без оформлення правовстановлюючих документів на суму понад 340 тис. грн.

Після набрання законної сили судовим рішенням окружною прокуратурою будуть вжиті заходи щодо його реального виконання.

ОСТАННІ НОВИНИ