85 днів в катівні рашистів: мешканець Харківщини надав свідчення через ТГ-канал

22.11.2022 09:42   -
Війна Харківська область: 85 днів в катівні - свідчення мешканця Балаклії

Харківські правоохоронці через телеграм-канал «Воєнні злочини» отримали свідчення від чоловіка, який майже 3 місяці перебував в Балаклійській катівні рашистів. Про це повідомляють Харьковские известия.

40-річний Олександр 85 днів провів в Балаклійській катівні, яку окупанти облаштували в поліцейському відділу.

Зі слів колишнього в’язня рашистів, 30 травня до його будинку прийшли двоє окупантів. Після перевірки документів вони вдягли йому мішок на голову, вивезли в поле, та почали погрожувати вбивством, якщо він не розповість «де мешкають АТОвці». Після невдалих спроб залякування, бо чоловік вперто мовчав, військові армії рф повезли його в «місце, де вміють допитувати».

Олександра кинули до камери, де знаходилось ще 6 місцевих мешканців — колишні військовослужбовці, підприємці, учасники АТО.

На 45-й день ув’язнення його вперше повели на допит – представники рф в масках, розпитуючи про знаходження військовослужбовців та АТОвців в Балаклії, катували Олександра електрострумом.

Ніяких відповідей вони від нього не почули і цього разу. Ще через 40 днів чоловіка відпустили додому. Олександр одразу виїхав через територію рф до Латвії, де зараз і перебуває.

Свідчення Олександра неодмінно будуть використані у майбутніх судах проти країни-агресора та її представників.

“Якщо ви під час окупації були свідком воєнних злочинів, або навіть бачили обличчя ворогів – переходьте за посиланням, можливо ви впізнаєте когось з них, або зможете надати іншу інформацію Слідчому управлінню. Саме завдяки Вашим свідченням росіяни отримають заслужене покарання”, – зазначив начальник Слідчого управління Сергій Болвінов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В деокупованих містах Харківської області виявили 10 російських катівень