56-річний харків‘янин підозрюється у незаконному військовому формуванні та дискредитації України (фото)

18.06.2022 19:00   -
Харків‘янин  вступив до збройного підрозділу терорганізації «ДНР»

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 56-річному чоловіку за фактом добровільної участі в незаконному збройному формуванні, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Повідомляють “Харьковские известия” з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 56-річний харків‘янин у м. Донецьк вступив до збройного підрозділу терористичної організації «ДНР» та у подальшому обійняв посаду так званого «заступника начальника по озброєнню Народної міліції ДНР».

Після початку російського вторгнення на територію України бойовик прибув на тимчасову окуповану територію Харківської області з метою участі у збройному протистоянні із ЗСУ.

У березні 2022 року, перебуваючи на території с. Шестакове Чугуївського району, військовий так званої «ДНР» організував збори місцевих жителів, де визначив порядок перетину блокпостів.

Крім того, у травні цього року вказаний бойовик в ролі офіцеру командного складу так званого «Управління Народної міліції ДНР», знаходячись у м. Донецьку, виступив на окупаційному телеканалі.

Досудове розслідування здійснюється СВ Управління СБУ в Харківській області.