40 злочинів під час окупації: На Харківщині затримали ватажка та членів ОЗУ «Чижи»

25.11.2022 10:58   -
40 злочинів під час окупації: На Харківщині затримали ОЗУ «Чижи»

Більше 40 злочинів під час окупації росіянами Вовчанська на Харківщини поліція інкримінує ОЗУ «Чижи», в яке входило 8 осіб. Про це повідомляють Харьковские известия.

Поліцейські встановили, що з першого дня окупації російською армією Вовчанська 45-річний раніше засуджений місцевий мешканець налагодив співпрацю з представниками країни-агресора. Чоловік добровільно став так званим «головою тимчасової громадської адміністрації рф у місті Вовчанську», а заразом створив та очолив організовану злочинну групу, в яку входило 8 осіб.

Учасники ОЗУ, застосовуючи вогнепальну зброю, займалися крадіжками сільськогосподарської техніки, продуктів харчування, паливно-мастильних матеріалів і матеріальних цінностей з місцевих фермерських господарств, АЗС та інших об’єктів. На рахунку ОЗУ також крадіжка м’ясної продукції з подальшою реалізацією; крадіжка кількох тон цукру. Угруповання скоїло більше 40 таких злочинів.

Частину викраденого вже повернули власникам.

Також через дії членів злочинного угруповання кілька людей могли потрапити до катівні окупантів.

Після деокупації Харківської області працівники Управління карного розшуку обласного ГУНП встановили місцезнаходження організатора і затримали його.

Слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 189 (вимагання), ч 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Трьом членам злочинного угруповання повідомлено про підозру у скоєнні злочинів. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські затримали зловмисника, який грабував людей у Харкові