В Україні прокоментували відставку уряду Російської Федерації

16.01.2020 09:14   -
Автор:
“Ми розуміємо: все, що відбувається в Росії на такому рівні, – це добре зрежисовані вистави, це не є продукт прямої, реальної і живої демократії. Я думаю, що вони там про все домовилися. Не дивуюся, що вже Дмитро Медведєв отримав гідну альтернативну посаду”, – сказав український урядовець.
Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив про відставку уряду на тлі оголошених президентом РФ пропозицій про зміну конституції. Натомість Президент Путін запропонував Медведєву посаду заступника голови Радбезу, яку запровадять спеціально для нього.
Також президент РФ вніс до Держдуми кандидатуру глави Федеральної податкової служби Михайла Мішустіна на посаду прем'єр-міністра. Розгляд кандидатури відбудеться вже сьогодні.
Довідково. Голова Федеральної податкової служби Михайло Мішустін керує податковим відомством Росії із 2010 року. До цього він працював в інвестиційному бізнесі і займав посади в ФПС і уряді Росії. Зокрема, Мішустін був заступником міністра податків і зборів при трьох міністрах.
Мішустін грає у хокей у «Нічний хокейній лізі» і є членом наглядової ради російського хокейного клубу ЦСКА.