Суд заборонив Партію Шарія — СБУ

17.06.2022 12:37   -
Заборона проросійських партій: Суд заборонив Партію Шарія — СБУ

Таке рішення прийняв Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова. Це вже дев’ята партія, діяльність якої заборонено в судовому порядку. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Суд розглядав звернення, підготовлене на підставі Указу Президента, рішення РНБО та відповідного реагування СБУ на загрози національній безпеці.

Майно цієї політсили мають передати на користь держави, але рішення суду ще можна оскаржити у Верховному Суді.

Це не перша спроба заборонити “Партію Шарія”. Вперше СБУ вимагала заборонити “Партію Шарія” в Окружному адміністративному суді міста Києва рік тому.

Нагадаємо, 4 травня проросійського пропагандиста Анатолія Шарія затримали в Іспанії на запит Офісу генпрокурора. СБУ підозрює Шарія у державній зраді, зокрема, у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ст. 111 (Державна зрада)
▪️ ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Також, ми повідомляли, що фракція проросійської Партії Шарія у Харківській міській раді припинила існування. Про розпуск фракції повідомив мер Харкова Ігор Терехов на сесії міськради 11 травня, яка проходила в онлайн-режимі.

Раніше ми повідомляли, що суд також заборонив партію Мураєва “НАШІ”.