Павел Нусс: Тимошенко перестала впливати на партійців

28.08.2014 11:29   -
Автор:

– В опозиційному таборі вона більш ефективна ніж при владі, тому знаходження її в цій ролі, на їхню думку, гарантує успіх. З цим не погоджуються делеговані її партією у владу представники. Масовий вихід депутатів та спікера парламенту і прем'єр-міністра України з лав партії “Батьківщина” виник через нездатність лідера партії Ю.Тимошенко консолідувати патріотичні сили напередодні виборів та після їх проведення. Мої джерела підтверджують інформацію, що пан Турчинов та Яценюк переконували Тимошенко об’єднати зусилля з президентським блоком. Вона відмовляється, тому і отримала майже порожню структуру.

Якщо б О.Турчинов та А.Яценюк і їхня група парламентарів пішли на вимогу Тимошенко зайти в парламент під опозиційним знаменом її партії, навряд чи б вони мали шанси на успіх, адже бути в опозиції до Президента під час війни з їхнього боку означало б зраду та дезертирство перед країною. Всім нам відомо, що глава держави неодноразово висловлювався, що сформована державна команда ефективна тільки консолідована. Турчинов та Яценюк відчували дискомфорт спостерігаючи за риторикою екс-лідерки.

…вона перестала впливати на партійців та бути надійним лідером. Вона вже не викликає довіри і серед електорату. Про це свідчать попередні соціологічні дослідження.

Источник: Обозреватель