Звіт про результати повторного відстеження результативності рішення 8-ї сесії Харківської міської ради 6-го скликання від 06.07.2011 № 325 / 11

25.07.2013 00:34   -
Автор:

ЗВІТ

про результати повторного відстеження результативності рішення 8-ї сесії Харківської міської ради 6-го скликання від 06.07.2011 № 325 / 11 «Про затвердження Порядку присвоєння адрес об’єктам нерухомості, розташованим на території міста Харкова»

1. Вид та назва регуляторного акта: Рішення 8 сесії Харківської міської ради 6 скликання від 06.07.2011 № 325 / 11 «Про затвердження Порядку присвоєння адрес об’єктам нерухомості, розташованим на території міста Харкова».

2. Виконавець заходів з відстеження — управління містобудування та архітектури Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради.

3. Цілі прийняття акта:

— встановлення єдиних правил присвоєння адрес земельним ділянкам і нерозривно зв’язаним з ними будівлям і спорудам.

— забезпечення централізованого обліку адрес об’єктів нерухомості на різних етапах їхнього використання;

— забезпечення відповідності місця розташування об’єкта нерухомості адресі, яка зареєстрована в Єдиному адресному реєстрі;

— створення основи для інформаційного забезпечення відомостями про адреси об’єктів нерухомості та землекористування органів місцевого самоврядування міста Харкова та інших зацікавлених осіб;

— інформаційне забезпечення містобудівної діяльності, генерального планування, використання у земельних відносинах і при забудові території міста Харкова;

— надання інформаційних послуг територіальній громаді міста Харкова.

4. Строк виконання заходів з відстеження: заходи з відстеження результативності зазначеного регуляторного акта проводились у термін з 01.05.2013 р. по 31.05.2013 р.

5. Тип відстеження: відстеження повторне.

6. Метод одержання результатів відстеження — статистичний.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, визначені в аналізі регуляторного впливу та надані Департаментом містобудування, архітектури та земельних відносин;
способи одержання даних — збір, обробка та аналіз статистичних даних.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Для проведення відстеження результативності акта використано аналіз статистичних даних з 01.08.2012 по 30.04.2013 у порівнянні з аналогічним періодом попередніх років.

За вказаний термін відділом адресації об’єктів нерухомого майна Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин одержані наступні кількісні показники результативності регуляторного акта.

№ 

з /  п

Показники

01.08.2012‑

30.04.2013

Порівняно з аналогічним періодом базового відстеження

1

Кількість рішень виконавчого комітету Харківської міської ради щодо присвоєння адрес

22

на 32 % більше

2

Кількість об’єктів нерухомості; яким просвоєно адреси

37

на 8 % менше

3

Кількість рішень виконавчого комітету Харківської міської ради щодо внесення змін до адрес об’єктам нерухомості

23

на 52 % більше

4

Кількість об’єктів нерухомості; яким внесені зміни до адрес

23

у 58 разів більше

5

Кількість проектів рішень щодо анулювання адрес

0

не змінилися

Крім того, встановлено єдині правила присвоєння адрес земельним ділянкам і нерозривно зв’язаним з ними будівлям і спорудам.

Постійно поповнюється інформаційний банк даних щодо адресації об’єктів нерухомості, розташованих на території міста Харкова, що є основою забезпечення централізованого обліку об’єктів нерухомості та подальшого інформаційного забезпечення відомостями про адреси об’єктів нерухомості та землекористування органів місцевого самоврядування, а також територіальної громади міста Харкова.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей. Регуляторний акт має високий ступінь досягнення визначених цілей, результати реалізації його положень мають позитивну динаміку, він не потребує змін чи доповнень.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури С.В.Колоша