Звіт про результати періодичного відстеження результативності рішення Харківської міської ради від 22.06.2012 Р. № 753/12 «Про внесення змін до порядку вирішення питань, пов’язаних із самочинним будівництвом»

12.01.2018 00:48   -
Автор:
1. Рішення Харківської міської ради від 22.06.2012 р. № 753/12 «Про внесення змін до Порядку вирішення питань, пов’язаних із самочинним будівництвом».
2. Виконавець заходів з відстеження — Департамент містобудування, архітектури та генерального плану Харківської міської ради.
3. Цілі прийняття акту:
— упорядкування процедури вирішення питань, пов’язаних з самочинним будівництвом відповідно до вимог чинного законодавства;
— дотримання правил користування будинками і спорудами, житловими і не житловими приміщеннями, прибудинковими територіями;
— дотримання забудовниками законодавства у сфері містобудівної документації при забудові територій міста Харкова;
— недопущення будівництва та реконструкції об'єктів житлового, цивільного та виробничого призначення з порушенням вимог чинного законодавства.
4. Строк виконання заходів з відстеження 01.05.2017 — 16.05.2017.
5. Відстеження періодичне.
6. Метод одержання результатів відстеження: статистичний.
7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, визначені в аналізі регуляторного впливу та надані Департаментом містобудування, архітектури та генерального плану; способи одержання даних — відстеження та обробка статистичних даних.
8. Кількісні та якісні значення показників результативності:
На підставі та відповідно до рішення Харківської міської ради від 22.06.2012 р. № 753/12 «Про внесення змін до Порядку вирішення питань, пов’язаних із самочинним будівництвом» в І кварталі 2017 року не були розглянуті на засіданні комісії з питань самочинного будівництва матеріали по об’єктах самочинного будівництва (в аналогічний період повторного відстеження на 1 засіданні вказаної комісії розглянуто матеріалів по 25 об’єктам).
На сесіях міської ради розглянуто — 7 об’єктів самочинного будівництва (у 4 рази менше, ніж в аналогічний період повторного відстеження).
9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.
Таким чином, регуляторний акт має не достатній рівень досягнення визначених цілей, окремі його положення реалізуються не ефективно, він потребує перегляду і внесення змін та доповнень.
В. о. директора Департаменту містобудування, архітектури та генерального плану К. М. Пилявська