Звіт про результати базового відстеження результативності рішення 8 сесії Харківської міської ради 6 скликання від 06.07.2011 № 325 / 11

19.01.2013 00:50   -
Автор:

1. Рішення 8 сесії Харківської міської ради 6 скликання від 06.07.2011 № 325 / 11 «Про затвердження Порядку присвоєння адрес об’єктам нерухомості, розташованим на території міста Харкова».

2. Виконавець заходів з відстеження — управління містобудування та архітектури Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради.

3. Цілі прийняття акта:

— Встановлення єдиних правил присвоєння адрес земельним ділянкам і нерозривно зв’язаним з ними будівлям і спорудам;

— Забезпечення централізованого обліку адрес об’єктів нерухомості на різних етапах їхнього використання;

— Забезпечення відповідності місця розташування об’єкта нерухомості адреси, яка зареєстрована в Єдиному адресному реєстрі;

— Створення основи для інформаційного забезпечення відомостями про адреси об’єктів нерухомості та землекористування органів місцевого самоврядування міста Харкова та інших зацікавлених осіб;

— Інформаційне забезпечення містобудівної діяльності, генерального планування, використання у земельних відносинах і при забудові території міста Харкова;

— Надання інформаційних послуг територіальній громаді міста Харкова.

4. Заходи з відстеження результативності зазначеного регуляторного акта проводились у термін з 01.05.2012 р. по 31.05.2012 р.

5. Відстеження базове.

6. Метод одержання результатів відстеження — статистичний.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, визначені в аналізі регуляторного впливу та надані Департаментом містобудування, архітектури та земельних відносин; способи одержання даних — збір, обробка та аналіз статистичних даних.

8. Для проведення відстеження результативності акта використано аналіз статистичних даних з 01.08.2011 по 30.04.2012.

За 9 міс. з моменту введення в дію регуляторного акта відділом адресації об’єктів нерухомого майна Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин одержані наступні кількісні показники результативності регуляторного акта:

№ з / п

Показники

01.08.2011‑30.04.2012

1

кількість проектів рішень виконавчого комітету Харківської міської ради щодо присвоєння адрес

22

2

кількість об’єктів нерухомості; яким просвоєно адреси

37

3

кількість проектів рішень виконавчого комітету Харківської міської ради щодо внесення змін до адрес об’єктам нерухомості

23

4

кількість об’єктів нерухомості; яким внесено зміни до адрес

23

5

кількість проектів рішень щодо анулювання адрес

0

Крім того, встановлено єдині правила присвоєння адрес земельним ділянкам і нерозривно зв’язаним з ними будівлям і спорудам.

Постійно поповнюється інформаційний банк даних щодо адресації об’єктів нерухомості, розташованих на території міста Харкова, що є основою забезпечення централізованого обліку об’єктів нерухомості та подальшого інформаційного забезпечення відомостями про адреси об’єктів нерухомості та землекористування органів місцевого самоврядування, а також територіальної громади міста Харкова.

9. Регуляторний акт має високий ступінь досягнення визначених цілей, результати реалізації його положень мають позитивну динаміку, він не потребує змін чи доповнень.