Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта — рішення виконкому Харківської міськради «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів»

18.11.2013 09:33   -
Автор:

Звіт

про повторне відстеження результативності регуляторного акта — рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 20.12.2011 № 899 «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, які здійснюються у звичайному режимі руху»

1. Вид та назва регуляторного акта — рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 20.12.2011 № 899 «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, які здійснюються у звичайному режимі руху».
2. Виконавець заходів з відстеження — Департамент економіки та комунального майна.
3. Прийняттям даного регуляторного акта ставилось за мету:
• виконання вимог Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт»;
• забезпечення перевезень соціально незахищених верств населення;
• забезпечення беззбиткової діяльності підприємств-перевізників шляхом встановлення тарифу у відповідності з їх економічно обґрунтованими витратами.
4. Заходи з відстеження проводились у термін з 28.10.2013 по 11.11.2013.
5. Тип відстеження — повторне.
6. Метод одержання результатів відстеження — статистичний.
7. Заходи з відстеження результативності виконані шляхом проведення аналізу фінансово‑економічного стану підприємства за допомогою офіційної статистичної інформації та оцінки показників фінансово‑господарської діяльності підприємства, визначених при проведенні аналізу регуляторного впливу.
8. Аналіз фінансово‑господарської діяльності підприємства показав, що в цілому по підприємству діяльність є прибутковою, прибуток за I півріччя 2013 р. склав 102,0 тис. грн.
Від надання послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у звичайному режимі руху за I півріччя 2013 р. в порівнянні з аналогічним періодом 2012 р:
— обсяг перевезень пасажирів збільшився з 672,0 до 685,8 тис. пас., або на 2 %;
— собівартість реалізованих послуг зросла з 530,5 до 601,3 тис. грн., або на 13 %;
— дохід від реалізації послуг збільшився з 509,4 до 592,0 тис. грн., або на 16 %.
В I півріччі 2013 р. послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у звичайному режимі руху були збиткові, але в порівнянні з аналогічним періодом 2012 р. збиток скоротився більше ніж в 2 рази і склав 9,3 тис грн.
9. Відстеження результативності рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 20.12.2011 № 899 «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, які здійснюються у звичайному режимі руху» дозволяє зробити висновок, що цілі, встановлені при прийнятті даного регуляторного акта, досягнуті частково.
Для покращення ситуації з надання послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, які здійснюються у звичайному режимі руху, ТОВ «АВТО-ОВІ» необхідно вжити заходів щодо забезпечення більш ефективної організації цього виду діяльності, збільшення обсягів надання послуг та оптимізації витрат з їх надання, що дозволить повністю реалізувати цілі, визначені при прийнятті даного регуляторного акта.
Заступник міського голови — директор Департаменту економіки та комунального майна М. І. Фатєєв