Тарифи на послуги з вивезення побутових відходів з урахуванням операцій поводження з побутовими відходами

20.10.2018 07:40   -
Автор:
Комунальне підприємство «Комплекс з вивозу побутових відходів» є спеціалізованим підприємством з питань вивезення побутових відходів та визначено виконавцем послуг з вивезення побутових відходів у місті Харкові.
Підприємство надає послуги з вивезення (перевезення, захоронення) побутових відходів населенню (незалежно від форми власності будинків), бюджетним установам та іншим споживачам у м. Харкові щоденно, в тому числі у святкові та вихідні дні.
Обсяги вивезення побутових відходів нашим підприємством становлять 2,2 млн м3 на рік, у тому числі великогабаритних відходів — 0,3 млн м3.
Діючі тарифи було затверджено виконавчим комітетом Харківської міської ради та введено в дію з 01.12.2014 року.
У 2017 році збитки підприємства становили 10,8 млн грн, а за І півріччя 2018 року — 8,7 млн грн. Це пов’язано з суттєвим зростанням рівня мінімальної заробітної плати, цін на паливно-мастильні матеріали, а також вартості запчастин та комплектуючих для ремонту спецавтотранспорту підприємства.
Діючі тарифи забезпечують лише 45 % витрат підприємства з надання послуг з вивезення побутових відходів та є недостатніми для здійснення господарської діяльності, оскільки до їх складу включені витрати на дизельне паливо за ціною у розмірі 12,5 грн/л та мінімальна заробітна плата на рівні 1218,00 грн.
У зв’язку з тим, що діючі на даний момент тарифи вже не відшкодовують економічно обґрунтовані витрати з надання послуг з вивезення побутових відходів та для забезпечення надійної роботи, підприємство змушене переглянути тарифи на послуги з вивезення побутових відходів.
На виконання вимог діючого законодавства, КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» інформує про намір переглянути тарифи на послуги з вивезення побутових відходів, які надає підприємство та пропонує встановити нові тарифи, які наведено в додатку № 1.


Додаток № 1
Тарифи
на послуги з вивезення побутових відходів з урахуванням операцій поводження з побутовими відходами
(перевезення, захоронення), які надає комунальне підприємство «Комплекс з вивозу побутових відходів»

Види послуг та групи споживачів

Тариф, грн за 1 м
3 з ПДВ

І. Послуги з вивезення твердих побутових відходів з урахуванням операцій поводження з побутовими відходами (перевезення, захоронення)

1. Населення (незалежно від форми власності будинків)

114,79

2. Бюджетні установи

129,01

3. Інші споживачі

168,49

ІІ. Послуги з вивезення великогабаритних відходів з урахуванням операцій поводження з побутовими відходами (перевезення, захоронення)

1. Населення (незалежно від форми власності будинків)

233,21

2. Бюджетні установи

262,62

3. Інші споживачі

340,84

Зауваження та пропозиції стосовно рівня тарифів на послуги з вивезення побутових відходів приймаються протягом 7 календарних днів з дня оприлюднення за адресою підприємства: 61140, м. Харків, пров.Золотий, буд. 4, тел. 725‑30‑29; 0800-40-35-77 та електронною адресою: [email protected]

Директор КП «КВПВ» Аббасов Ф. С.