Рішення про розгляд звернення Харківської міської ради 7 скликання до Прем’єр-міністра України

23.10.2018 09:23   -
Автор:
У К Р А Ї Н А
ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
22 сесія 7 скликання
Від 17.10.2018 № 1263/18
м. Харків
З метою ефективної реалізації повноважень, покладених на Харківську міську раду та її виконавчі органи, на підставі ст.ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись ст. 59 зазначеного Закону, Харківська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Схвалити звернення Харківської міської ради 7 скликання до Прем’єр-міністра України Гройсмана В. Б. щодо затвердження порядку і розмірів компенсації витрат на придбання та встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу для споживачів згідно з додатком.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Харківської міської ради з питань житлово‑комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста та секретаря Харківської міської ради.
Міський голова Г. А. Кернес

Додаток
до рішення 22 сесії Харківської міської ради 7 скликання
«Про розгляд звернення Харківської міської ради 7 скликання до Прем’єр-міністра України»
від 17.10.2018 № 1263/18
ЗВЕРНЕННЯ
Харківської міської ради до Прем’єр-міністра України Гройсмана В. Б.
Вельмишановний Володимире Борисовичу!
У зв’язку з підвищенням цін і тарифів на комунальні послуги все більш нагальним є питання обліку цих послуг, зокрема надзвичайно актуальним є питання про забезпечення комерційного обліку природного газу.
Депутатський корпус Харківської міської ради занепокоєний ситуацією щодо забезпечення захисту законних прав та інтересів громадян при встановленні індивідуальних приладів обліку природного газу.
Особливості встановлення приладів обліку газу споживачам визначаються Законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» від 16.06.2011
№ 3533‑VI (із змінами, внесеними згідно із Законом України від 21.12.2017 № 2260‑VIII).
Відповідно до ст. 3 зазначеного Закону побутові споживачі природного газу — фізичні особи (населення) можуть самостійно забезпечити встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу (індивідуальних лічильників) з подальшою компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ними сплачуються за тарифом на розподіл природного газу. Порядок і розміри компенсації витрат на придбання та встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу для споживачів природного газу — фізичних осіб (населення) встановлюються Кабінетом Міністрів України.
З метою захисту законних прав та інтересів громадян Харківська міська рада звертається до Вас, вельмишановний Володимире Борисовичу, із проханням щодо прискорення розробки та затвердження порядку і розмірів компенсації витрат на придбання та встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу для споживачів природного газу — фізичних осіб (населення).
Ураховуючи важливе значення вказаного питання, яке є актуальним для населення міста Харкова, просимо сприяти якнайшвидшому його вирішенню та про результати повідомити Харківську міську раду для подальшого інформування територіальної громади міста Харкова.
Звернення схвалено рішенням 22 сесії Харківської міської ради 7 скликання від 17.10.2018