Оплата державної реєстрації актів цивільного стану

08.02.2016 07:38   -
Автор:
Відповідно до ст. 20 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» за державну реєстрацію актів цивільного стану та за повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану і свідоцтв, що видаються у зв’язку із зміною і поновленням актових записів цивільного стану, справляється державне мито у розмірі, визначеному законом.
За видачу витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян справляється плата в розмірі та порядку, встановлених Кабінетом Міністрів України. Відповідно до п. 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2007 р. № 1064 плата за видачу витягу з Реєстру становить 73 грн.
Відділи державної реєстрації актів цивільного стану можуть надавати платні послуги, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України.
Порядок надання платних послуг затверджується Міністерством юстиції України.
Державна реєстрація актів цивільного стану про: народження фізичної особи та її походження, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерті, внесення змін, поновлення та анулювання актових записів цивільного стану, видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану здійснюється безоплатно, за винятком сплати державного мита у встановлених законодавством випадках. Державне мито не стягується за державну реєстрацію народження та смерті.
Платні послуги надаються виключно на бажання та за письмовою заявою громадян. Працівник відділу зобов’язаний повідомити про вартість платної послуги.
Оплата наданих платних послуг здійснюється у безготівковій формі.
Попередньо записатись на прийом до відділу можна через мережу Інтернет в режимі онлайн на сайті Головного територіального управління юстиції у Харківській області.
З 07.09.2015 року подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану можливо здійснювати через мережу Інтернет за електронною адресою htpp: /  / drags. minjust. gov. ua / .
Розпочато функціонування пілотного проекту щодо проведення державної реєстрації народження дитини та вручення відповідного свідоцтва безпосередньо у закладах охорони здоров’я.
Начальник Червонозаводського відділу ДРАЦС ХМУЮ
Т.А. Вдовіна