Допомога волонтерам

11.12.2015 07:04   -
Автор:
Одноразова грошова допомога призначається у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера.
У разі загибелі (смерті) волонтера одноразова грошова допомога виплачується у розмірі 500 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб на дату загибелі (смерті), членам сім’ї, батькам та утриманцям загиблого (померлого) волонтера у рівних частинах.
У разі встановлення інвалідності внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) одноразова грошова допомога виплачується волонтеру залежно від групи інвалідності у розмірі:
250 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб, — інвалідам I групи;
200 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб, — інвалідам II групи;
150 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб, — інвалідам III групи.
Для отримання одноразової грошової допомоги волонтери та члени сім’ї, батьки та утриманці загиблого (померлого) звертаються до міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера, утвореній Державною службою у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.
Міжвідомча комісія розглядає подані документи та в разі потреби уточнює інформацію про осіб, стосовно яких вони подані, заслуховує пояснення волонтерів, заявників, представників державних органів і свідків, у місячний строк з дня надходження документів (уточненої інформації) приймає рішення про призначення одноразової грошової допомоги.
Виплата одноразової грошової допомоги здійснюється на підставі рішення міжвідомчої комісії про призначення одноразової грошової допомоги органами соціального захисту населення за місцем проживання особи, що звернулась за допомогою.
За отриманням більш детальної інформації пропонуємо звертатися до управління праці та соціального захисту населення адміністрації Орджонікідзевського району Харківської міської ради за адресою: м. Харків, вул. Біблика, 6, каб. 30, телефон: 93-01-44.
Начальник управління О. М. Сушкова