Звернення виконкому Харківської міськради з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

20.02.2023 11:30   -
День Героїв Небесної Сотні: звернення виконкому міськради Харкова

Сьогодні, 20 лютого, в Україні уже вдев`яте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Звернення виконавчого комітету Харківської міської ради з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – 107 громадян, які загинули у боротьбі за свої права і демократичний європейський вибір. До останнього подиху вони захищали державну незалежність України, розуміючи, що у нас не може бути спільного майбутнього з росією – країною, для якої життя людини та свобода слова – порожній звук.

Обравши курс європейського розвитку, сьогодні ми продовжуємо боронити нашу державу та повертати кожен сантиметр нашої землі. Пам’ятаємо і шануємо подвиг Героїв Небесної Сотні. Пам’ятаємо кожного, хто поклав своє життя на захист мирного майбутнього України», – сказано у зверненні.


День Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні” на знак пам’яті про громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України та завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави.

Пам’ять про подвиг Небесної Сотні вшановується під гаслом ”Вдячні за свободу!”

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року загинули троє харків’ян – Героїв Небесної Сотні: Євген Котляр, Владислав Зубенко і Юрій Паращук. Всім їм указом Президента посмертно присвоєно звання «Герой України». На честь Героїв Небесної Сотні у Харкові встановлено меморіальну дошку.

ОСТАННІ НОВИНИ