Зміївське лісове господарство екологи звинуватили в санітарній рубці здорових дерев

17.07.2019 15:45   -
Автор:
Державною екологічною інспекцією у Харківській області у червні 2019 року було здійснено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в діяльності Державного підприємства «Зміївське лісове господарство», за результатами якої було встановлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства, зокрема неправомірність призначення та проведення лісогосподарських заходів у 2019 році.
Так, у кварталі 62 виділ 11.1 Задонецького лісництва під час проведення цьогорічної суцільної санітарної рубки, причиною призначення якої стала пожежа 2017 року, були знесені дерева, які не були уражені лісовою пожежею. Зазначене є порушенням ст.ст. 19, 64 Лісового кодексу України, в результаті чого Інспекцією у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 р. № 665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» розраховано шкоду та пред'явлено претензію на суму 4 мільйони 980 тисяч гривень.
Матеріали перевірки направлені до правоохоронних органів, внаслідок розгляду яких у червні поточного року внесенні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.