Зимовий дебют: у більшості областей України очікуються мокрий сніг та ожеледиця

02.12.2019 17:11   -
Автор:
3 грудня в Україні очікується сніг та мокрий сніг, на дорогах – ожеледиця. Найскладнішою передбачається ситуація найближчої ночі, опади можуть бути навіть сильними, повідомляє головний синоптик у Opogode Наталка Діденко.
Східна частина України вночі ще побуде поза цими процесами, проте під ранок та завтра вдень східні області також опиняться серед зимової погоди: мокрий сніг, сніг та ожеледиця.
Вдень у вівторок у центральній частині України опади припиняться.
На Заході та Півночі завтра в денні години очікуються невеликий сніг та мокрий сніг.
На Півдні України дощ та місцями мокрий сніг випадатимуть переважно найближчої ночі та завтра вранці. У вівторок протягом дня опади у південній частині припиняться, проте на Запоріжжі негода ще затримається.
У зимовому дебюті братиме участь спеціально запрошений гість – поривчастий, до сильного, північно-західний вітер. Тому відчуття холоду посилиться.
Температура повітря вночі в Україні — 0-5 градусів морозу, завтра вдень — від 2 морозу до 2 тепла, на Півдні — до +4+6 градусів.
Як повідомили у Харківському регіональному гідрометеоцентрі, у вівторок в місті – хмарно, вночі і вранці – сильний сніг, мокрий сніг, вдень – невеликий мокрий сніг, вітер – 7-12 м/с, пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі – 2-4 градуси морозу, вдень – близько нуля.
Вже із середи опади в Україні припиняться, а з другої половини тижня очікується потепління.