Зібрані кошти з благодійного Аукціону від лідерки збірної України з шорт-треку використані за призначенням (фото)

13.08.2022 12:28   -
Харківські волонтери придбали  корисну річ для бійців ЗСУ (фото)

Скориставшись допомогою від провідної української спортсменки, харків’янки Марії Долгополової, харківські волонтери придбали чергову корисну річ для бійців ЗСУ, які захищають наше місто. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Нагадаємо, що в рамках спільного проекту «Допоможемо по-чемпіонські» одна з лідерок жіночої національної збірної України з шорт-треку, срібна призерка юнацьких Олімпійських ігор, призерка етапів Кубка Європи, учасниця чемпіонатів світу та Європи, багаторазова чемпіонка та рекордсменка України Марія Долгополова виставила на благодійний Аукціон доволі цікавий для шанувальників спорту лот.

Це її золота медаль чемпіонату України 2020 з шорт-треку на спринтерській дистанції 500 метрів та футболка з етапу Кубку Світу 2021 в Пекіні, де на початку цього року проводились й зимові Олімпійські Ігри.

Стартова ціна лоту складала 1000 гривень, а всім бажаючим взяти участь в благодійному Аукціоні, що тривав один тиждень, потрібно було залишити свій коментар під відповідним постом на сторінці Марії в Фейсбуці із зазначенням суми-ставки.

У підсумку володарем унікального лоту став представник української діаспори, що проживає у канадському місті Монреаль, пан Віталій. Він викупив лот за 6000 тисяч гривень. Крім цього, в рамках Аукціону був також відкрий спеціальний рахунок, для тих, в кого було бажання та змога перерахувати на потреби харківських волонтерів будь-яку суму. На цьому рахунку небайдужі люди за час, що тривав Аукціон, сумарно зібрали ще 1100 грн.

Тож загалом з Аукціону та додаткового рахунку вдалося зібрати 7100 гривень. Всі зібрані кошти, як і обіцяла спортсменка, були передані харківським волонтерам. Ці гроші стали основною частиною суми при покупці волонтерами для одного з підрозділів ЗСУ, який захищає Харків від підступного російського агресора, лазерного далекоміра. Це корисна та необхідна річ для наших бійців, яка точно стане їм у нагоді. Придбаний та вже переданий нашим захисникам далекомір потрібен для точного вимірювання дистанцій невидимим для людського ока лазером до об’єктів від 5 до 2000 метрів.

Але це ще не всі благородні справи. Віталій із Канади, який викупив лот та надіслав за них кошти Марії Долгополової, вирішив не забирати свій приз, а залишити нагороду нашій спортсменці.

Я насправді брав участь в Аукціоні не для того, щоби купити медаль, а для того щоби виграти Аукціон і залишити медаль тобі! Отже, нічого не треба надсилати, навіть футболку. Залиш все собі. Твоє добре серце має бути винагороджене хоча би ось таким способом. Пишаюся, що знайомий з чемпіонкою, яка готова віддати свою медаль для потреб країни під час війни. З повагою, Віталій, – написав переможець Аукціону Марії Долгополової.

Хочу подякувати всім, хто брав участь в Аукціоні й особливого його переможцю. Разом ми зробили добру справу та свій невеликий внесок у нашу спільну Перемогу над ворогом, – відзначила Марія Долгополова.

Також нагадаємо, що на кошти з ще одного благодійного Аукціону в рамках проекту «Допоможемо по-чемпіонськи» від олімпійського чемпіона зі стрільби з лука Віктора Рубана (10100 грн) волонтери придбали для захисників Харкова планшет, а також потужне захисне скло та чохол до нього. Крім цього, ми проводили й спільний благодійний Аукціон з першою ракеткою України з бадмінтону Артемом Почтарьовим, з якого вдалося зібрати майже 8 тисяч гривень. Ці кошти були витрачені волонтерами на паливо та обслуговування авто, на яких вони регулярно розвозять продуктові набори для мешканців Харкова та області.

Відзначимо, що благодійний проект «Харьковских Известий» та провідних спортсменів і тренерів Харківщини «Допоможемо по-чемпіонськи» триває. Тож запрошуємо наших найкращих спортсменів та тренерів, які бажають допомогти місту-герою Харкову, відгукнуться на наш заклик. Далі буде.
Слава Україні, Перемога вже близько!

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що відомий баскетболіст зібрав для України чверть мільйона доларів.