Жителі Харківщини отримують безкоштовну деревину

13.12.2022 13:25   -
Жителі деокупованої Харківщини отримують безкоштовну деревину

Наразі триває реалізація першої субвенції в більш ніж 66 мільйонів гривень, яку Харківська область отримала з державного бюджету на закупівлю деревини для населення. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними заступника начальника Харківської обласної військової адміністрації Євгена Іванова, половину із цих коштів уже вдалося реалізувати.

«Завдяки Мінреінтеграції, Харківщина отримала додаткові 20 мільйонів гривень. Ці кошти вже перераховані на потреби громад у цьому питанні», – додав Євген Іванов.

Читайте також: Як отримати безоплатно дрова від держави (відео)

Першочергово дровами забезпечують соціально незахищені верстви населення у постраждалих від бойових дій та деокупованих населених пунктах Харківської області. Найбільший запит на деревину – у Золочівській, Вовчанській, Ізюмській та Куп’янській громадах.

«Відповідно до розрахунків, кожне домогосподарство отримує в середньому 3 кубічні метри деревини. Впродовж поточного тижня перша субвенція та додаткова будуть реалізовані», – зазначив Євген Іванов.

Крім того, Кабінет Міністрів України постановив передати 480 кубічних метрів деревини від АТ «Укрзалізниця». Дрова вже заготовлені та готові до доставки у громади Харківщини.

Нагадаємо, на деокупованих територіях люди отримали вже понад 10 тис. кубометрів безкоштовних дров.