Заробітна плата тренерів-викладачів ДЮСШ зросте до 70%

15.08.2019 17:45   -
Автор:
Постанову КМУ «Про деякі питання оплати праці працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл», яку розробило Мінмолодьспорту та яка передбачає зростання заробітної плати тренерів-викладачів ДЮСШ до 70%, прийняли 14 серпня на засіданні Уряду.
«Заробітна платня тренерів-викладачів ДЮСШ збільшиться від 20 до 70% завдяки додатковому коефіцієнту від 1,7 до 1,2 до посадового окладу. Я дуже щасливий, що ми змогли, якщо не прибрати, то зменшити різницю між зарплатнею вчителів фізкультури у школі і зарплатнею тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл», – наголосив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов під час засідання.
Важливо, що підвищення, передбачене нормативним актом, відтепер залежатиме не від місця роботи тренерів-викладачів, а підвищуватиметься залежно від наявної категорії, яка встановлюється ним за результатами їх роботи безпосередньо зі спортсменами.
Таким чином, реалізація вище зазначеного документа дозволить виправити диспропорції між діючою оплатою праці вчителів та тренерів-викладачів, які є учасниками навчального та виховного процесу. Окрім того, це не лише сприятиме збереженню тренерсько-викладацького складу, а й залученню на посади тренерів-викладачів молодих спеціалістів, які внаслідок низької заробітної плати змушені працювати не за отриманою у вищих закладах спеціальністю.