Загибель підлітка під час гри у футбол: прокуратура передала справу до суду

28.12.2019 11:40   -
Автор:
За інформацією начальника відділу прокуратури області Станіслава Муратова, досудове розслідування встановило, що у 2015 році керівництво Харківського комунального підприємства звернулося до Німецького товариства міжнародного співробітництва з питанням про встановлення спортивного майданчика у модульному містечку для біженців, після чого оголосили тендер на будівництво. Переможцем стало товариство з обмеженою відповідальністю, і в подальшому укладено угоду між ним та замовником в особі Німецького товариства.
Під час виконання будівельних робіт підприємством-підрядником порушено правила, які стосуються безпечної експлуатації споруд, а саме: незважаючи на вимоги, зазначені у технічній документації, ворота не були закріплені до ґрунту.
Вказівка щодо не встановлення футбольних воріт, висловлена балансоутримувачем модульного містечка, не мала братися до уваги виконавцем, оскільки він не має права порушувати пункти угоди, укладеної між ним та замовником.
Таким чином, директор товариства, яке виконувало будівельні роботи, не здійснила належний контроль за якістю виконання робіт. Дії вказаної особи призвели до загибелі підлітка під час гри у футбол: на хлопця впала металева конструкція футбольних воріт.
12 вересня 2019 року директору товариства, яке виступало виконавцем будівельних робіт, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а саме у порушенні правил, що стосуються безпечної експлуатації споруд, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 275 КК України).
26 грудня 2019 року обвинувальний акт стосовно вказаної особи за ч. 2 ст. 275 КК України направлено до Комінтернівського районного суду м. Харкова для розгляду по суті.