За матеріалами СБУ заочно повідомлено про підозру гауляйтеру Харківського району

23.03.2023 13:32   -
Заочно повідомлено про підозру гауляйтеру Харківського району

У минулому колаборант двічі був депутатом від забороненої нині “Партії регіонів”. А під час окупації смт Козача Лопань Харківської області добровільно пішов на співпрацю з окупантами. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, у липні 2022 року 57-річний мешканець Харкова Ігор Телятников з власної згоди був призначений росіянами на посаду в.о. голови тимчасової цивільної адміністрації Харківського району, яка розміщувалася в смт Козача Лопань.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

З липня до вересня він регулярно проводив наради з керівниками підприємств та установ, що залишилися на окупованій території, а також виконував інші організаційно-розпорядчі функції у незаконному органі влади російсько-окупаційних військ.

Крім цього, гауляйтер виступав перед камерами російських пропагандистів, розповсюджуючи кремлівські наративи, спрямовані на дискредитацію Збройних Сил України. Відомо, що колаборант також має бізнес у російському Бєлгороді, займаючись там виробничою діяльністю та сплачуючи податки до бюджету рф.

Напередодні деокупації колаборант втік з Козачої Лопані разом з російськими солдатами і наразі переховується від українського правосуддя на непідконтрольних територіях.

За матеріалами СБУ зловмиснику оголошено заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

ОСТАННІ НОВИНИ