За добу в Харкові сталося дві пожежі: дані від ДСНС

13.12.2022 08:40   -
У Харкові сталося дві пожежі у багатоповерхівках - дані від ДСНС 13.12

За добу з 12 по 13 грудня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 24 оперативні виїзди. Про це повідомляють Харьковские известия.

Протягом звітного періоду рятувальники 6 разів виїжджали на ліквідацію пожеж. Пожеж від ворожих обстрілів не зафіксовано.

У Харкові на вул. Харківських дивізій, 14 о 12:03 сталась пожежа. У житловому 10-типоверховому будинку на рівні 5-го та 6-го поверхів горіли електрощитові на площі 2 кв.м. Через утворення сильного задимлення рятувальники евакуювали мешканців будинку. На свіже повітря вивели сім людей. За допомогою 2-х вогнегасників пожежу вдалось загасити о 12:34. За попередніми даними причиною виникнення загоряння стало коротке замкнення електромережі.

О 20:38 також у Харкові на вул. Ощепкова, 16 сталось загоряння на кухні у квартирі на 2-му поверсі житлової 5-типоверхівки. Під час проведення розвідки вогнеборці відшукали у задимленій оселі її господаря, 1973 року народження, і вивели його з небезпечної зони, врятувавши життя. На кухні горіли домашні речі та всілякий непотріб на площі 5 кв.м. Пожежу загасили о 21:30. Її причина встановлюється.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 193 вибухонебезпечних предмети.

Мешканцям міст Куп’янська, Ізюма та с. Коротич Пісочинської громади рятувальники доставили 12,5 тонн питної і технічної води.

Раніше ми повідомляли про те, що в Харкові сталася пожежа у фастфуді.