З початку року Харків залучив на відбудову понад 5 млн доларів

02.04.2024 12:50   -
З початку року Харків залучив на відбудову понад 5 млн доларів

Міжнародні фонди за три місяці 2024 року інвестували понад 5 млн дол. у відновлення Харкова. Про це в ефірі радіо «Накипіло» розповів директор КУ «Офіс реформ Харкова» Дмитро Давідьянц, повiдомляє Iнфосiтi.

За його словами, міський голова Ігор Терехов доручив фахівцям установи залучати якомога більше іноземних партнерів до надання допомоги місту.

«Це важливо робити вже зараз, а не за кілька років. Харків’яни мають бачити, що їхнє місто відновлюється», – зазначив керівник «Офісу реформ Харкова».

За його словами, за два роки повномасштабного вторгнення у Харкові іноземні партнери допомогли відновити понад 5 тис. квартир і приватних будинків містян

Також Дмитро Давідьянц повідомив, що міжнародні агентства самостійно обирають підрядників, які проводять відновлювальні роботи. Місто виступає в цьому процесі лише посередником.

Раніше міський голова Ігор Терехов повідомляв, що через агресію рф приблизно 150 тисяч мешканців міста залишаються без даху над головою, зруйнована практично вся енергетична інфраструктура.

За оцінками фахівців, щоб відновити все та відбудувати, потрібні кошти в розмірі приблизно 10 млрд доларів США та 2-3 роки.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ