З другої спроби: працівників, які здійснили серію крадіжок на підприємстві, суд таки відправив за грати

16.12.2019 14:25   -
Автор:
За інформацією начальника управління підтримання обвинувачення в суді Тетяни Сотнікової, двоє чоловіків за півтора місяці здійснили 5 крадіжок, вночі проникаючи на територію підприємства, де працювали. Загальна сума вчиненої ними шкоди склала понад 600 тис. грн.
Згідно вироку Московського районного суду м. Харкова, вказаних осіб визнано винними у правопорушенні, передбаченому ч. 3 ст. 185 КК України, та засуджено обох до 4 років позбавлення волі, а на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням на 3 роки.
Указаний вирок оскаржено заступником прокурора області та потерпілим у Харківському апеляційному суді. Підґрунтям для цього стала низка доводів: обвинувачені здійснили низку злочинів, які належать до категорії тяжких, вказані особи мають негативні характеристики та протягом усього часу досудового розслідування і судового розгляду не відшкодували підприємству заподіяної шкоди.
Отже, колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду скасувала вирок районного суду в частині призначеного покарання, і апеляційний суд ухвалив новий вирок, яким обвинуваченим призначено покарання, передбачене ч. 3 ст. 185 КК України, у вигляді 4 років позбавлення волі.
Вказаний вирок апеляційного суду набув чинності.